Waarom een huis beveiligen?

Gepost op: 7 juli 2020

Waarom is het zo belangrijk om uw huis goed te beveiligen?

Cijfers van het CBS wijzen uit dat er elk jaar ongeveer 65.000 inbraken plaatsvinden in Nederland, dit zijn ruim 178 inbraken per dag. De meeste inbraken (80%) worden gepleegd door zogenaamde ‘gelegenheidsinbrekers’. Deze komen pas in actie als zij een pand zien waar op eenvoudige wijze wat te halen is. Bij voorkeur slaan ze toe via de achterkant van het huis.

“Tijd is hun grootste vijand.”

Inbrekers willen binnen enkele minuten in een woning zijn anders wordt de druk te hoog. Lukt dit niet, dan haken ze af en kiezen ze een ander huis.
Het is gemakkelijk om die tijd te verhogen met de juiste beveiliging. Alarmsystemen kunnen inbrekers afschrikken, maar dit is slechts een aanvullende maatregel. De basis van beveiliging zit in het juiste hang- en sluitwerk en (buiten)verlichting. Camerabeveiliging is tevens een goede aanvulling op deze basis.

Het is belangrijk om altijd alle ramen en deuren op slot te doen. Een deur die alleen is dichtgetrokken is binnen seconden te openen met een creditcard of stukje plastic. Veiligheid begint bij jezelf: wie zijn huis goed beveiligd, kan rekenen op 90% minder kans dat zijn huis doelwit wordt. Zoals ze in de reclame zeggen:

“Ramen dicht, lichtje aan, deur op slot! Maak het ze niet te makkelijk.”

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan voor betere thuisbeveiliging. Klik hier.

Bronnen:

http://beveiliging-huis.10-tips.nl/
https://www.nemef.nl/nl/site/nemefnl/beveiligingstips/inbraak/
https://www.politie.nl/themas/misdaad-in-kaart.html
https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak/tips-om-woninginbraak-te-voorkomen
https://www.veiliginhuis.nl/